Skip links

Koningsdag Festival

Festival Oranjepop

Project

Oranjepop, het festival dat elk jaar op Koningsdag plaatsvindt in het Hunnerpark in Nijmegen, was aan vernieuwing toe.

Oranjepop vond het belangrijk dat het niet alleen gaat om de muziek bij het festival, maar juist om het geheel; muziek, mensen, foodtrucks, activiteiten en de sfeer. Oranjepop is een ontmoetingsplek. Als Nijmegenaar kom je er altijd wel bekenden tegen. Het is een laagdrempelig festival voor jong en oud.

Concept

Een ontmoetingsplek, dat was het uitgangspunt voor het concept. Wat is ontmoeten? Ontmoeten is kennismaken. Je kan met mensen kennismaken maar ook met muziek, eten, geur, sfeer, en ga zo maar door. Je maakt kennis door middel van je zintuigen; Voelen, horen, proeven, ruiken en zien.

Logo

Het logo is gebaseerd op de vijf zintuigen, die je op Oranjepop allemaal gebruikt. Het logo bestaat uit de vijf zintuigen, visueel weergegeven als Doodles die samen een totempaal vormen. Totempalen zijn monumentale palen. Ze vertegenwoordigen de emblemen van families en clans. In dit geval die van Oranjepop. De Doodles uit het logo kunnen ook individueel gebruikt worden. Zo kan je de ‘hoort doodle’ verwachten bij een podium. En de ‘proeft doodle’ bij een foodtruck.

Vorige
Volgende